Архив за етитет: подкрепа за кърмене

Световната седмица на кърменето 2019: „Да подкрепим родителите. Да направим кърменето възможно.“

Отново сме на прага на Световната седмица на кърменето (World Breastfeeding Week). Тази година дните между 1-ви и 7-ми август 2019 г. ще преминат под надслова „Да подкрепим родителите. Да направим кърменето възможно.“, а логото недвусмислено ни предава посланието, че кърменето е общ ангажимент на цялото общество. Макар че то е процес на взаимодействие най-вече между майката и бебето, кърменето има нужда от подкрепата на бащата, на най-близките до семейството хора и на безкраен брой други, които да им дават опора, помощ и разбиране. В днешния свят, в който вече не разполагаме с цяло село да отглеждаме децата си, цялото общество е нашето „село“! Целите на Световната седмица на кърменето и тази година са насочени към защита, насърчаване и подкрепа на кърменето чрез: ИНФОРМАЦИЯ, достъпна за всички, относно връзките между кърменето и социалната закрила на родителите, основана на равенството на половете; ЗАТВЪРЖДАВАНЕ на благоприятни за родителите ценности на всички нива; АНГАЖИРАНЕ на личности и организации за по-голямо въздействие; ПОДБУЖДАНЕ към действия за насърчаване на кърменето чрез  осигуряване равенство между половете и социална закрила на родителите. Основен акцент на Световната седмица на кърменето 2019 г. е екипността и съдействието, което всеки от нас може да окаже на майките, за да кърмят …

Публикувано в Новини | Етикети: , , , , , , | Коментарите са изключени

Амехйелпен споделиха с НАПК своя 47-годишен опит в подкрепата на кърменето

На границата между първия и втория месец на 2015 г. 26 представители на НАПК се срещнаха в 3-дневна работна среща за обмяна на опит с две прекрасни дами от Амехйелпен, Норвегия – Тине Греве и Мете Лаулор.

Публикувано в Новини, Проекти | Етикети: , , , , | Коментарите са изключени

НАПК и Амехйелпен на среща с журналисти

Със среща за медиите бе даден официален старт на нашия проект „Устойчиво развитие на подкрепата за кърмещите жени в България”, който се осъществява в партньорство с неправителствената организация Ammehjelpen от Норвегия, финансира се от Програмата за подкрепа на НПО в България към Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и се подкрепя от УНИЦЕФ България.

Публикувано в Новини, Проекти | Етикети: , , , , , , | Коментарите са изключени

Избрани са местни координатори на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“

Ето че изпълнението на проект „Устойчиво развитие на подкрепата за кърмещите жени в България”, финансиран от Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на ЕИК, вече има първия си резултат. Избрахме 10 местни координатори сред нашите доброволни консултанти в шест от градовете, в които имаме най-голям капацитет. Ето градовете и имената на координаторите:

Публикувано в Новини, Проекти | Етикети: , , , , | Коментарите са изключени

Стартира проект „Устойчиво развитие на подкрепата за кърмещите жени в България”

До края на април 2016 година Национална асоциация „Подкрепа за кърмене” ще изпълнява проект „Устойчиво развитие на подкрепата за кърмещите жени в България”, който има за цел укрепване на капацитета на организацията, подобряване на функционирането и повишаване на ефективността й. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Публикувано в Новини, Проекти | Етикети: , | Коментарите са изключени

Световна седмица на кърменето 1-7 август 2013

Световна седмица на кърменето 2013 „Подкрепа за кърмене – близо до майките”  Национална асоциация „Подкрепа за кърмене” (НАПК) Фондация „Нашите недоносени деца” (ФННД) С подкрепата на УНИЦЕФ   ПРОГРАМА София 1 август, четвъртък 10.00   УАГБ „Майчин дом”

Публикувано в Новини | Етикети: , , | Коментарите са изключени

НАПК – събития и лекции по градове през март 2012

За най-женския месец, консултантите на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ подготвят за вас лекции за бременни и кърмещи жени в четири български града – Благоевград, Варна, Плевен и София. На 4 март (неделя), с празнично събитие в Tea House (Чай във фабриката) ще закрием благотворителната кампания „Подкрепа за кърмене“ на онлайн магазинът „Дарове„. В чайната ще се проведе безплатна прожекция на филма „Гърдата е най-доброто“, ще можете да участвате и в гостуващ благотворителен базар. Повече за събитието можете да прочете тук.

Очаквайте още информация за лекции и срещи и в други градове. Ще ви информираме своевременно тук, в сайта на НАПК или във фейсбук страницата на асоциацията.

Всички обявени лекции по градове можете да видите тук.

Публикувано в Новини | Етикети: , , , , | Коментарите са изключени

Вярваме в приятелството!

Снимка на Елеонора Арнаудова

Помните ли Предколедното ни предизвикателство? Бяхме изчислили, че ако всеки наш приятел дари по 3 лв., ще успеем да съберем необходимите ни 5670 лв. за обучение на доброволни консултанти по кърмене извън София.

Благодарение на Вас, приятели, досега имаме събрани…

Публикувано в Новини | Етикети: , , , , , , , , , | Коментарите са изключени

Коледно фото приключение, част II :)

Вече ви разказахме за идеята на Александър Господинов – фотограф от Велико Търново, който ни потърси със страхотното предложение за благотворителни фотосесии на цена от 5 лв., които да отидат в подкрепа на нашата коледна мечта. Тази събота и неделя той е направил 15 сесии и е събрал 100 лв. от тях! Изключително сме благодарни на Александър за труда му и много се радваме на успеха на неговото начинание.

Поради големия интерес и увеличаващия се брой от желаещи да ни помогнат, благотворителната фотосесия във Велико Търново продължава и в…

Публикувано в Новини | Етикети: , , , , , , , | Коментарите са изключени

Предложения за края на седмицата – лекции и срещи в подкрепа на кърменето

В последните дни от предколедната работна седмица Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ ще представи лекции на тема „Захранване“ в три града: Благоевград, Плевен и София. Варна ще поеме щафетата със седмичната лекция от поредицата за бременни и кърмещи жени, темата е „Пози при кърмене“, както и среща-разговор „Подкрепа от майки за майки“ в MALL Варна. Ето и пълния списък с лекции, които можете да посетите в Вашия град:

Публикувано в Новини | Етикети: , , , , , , , , | Коментарите са изключени