Месечен архив: септември 2011

Да поговорим за кърменето с чаша чай в ръка във Veda House, Пловдив

Продължаваме традицията за сладки кърмачески приказки. Поставихме началото в Деня на детето, когато в уютната обстановка на Veda House рисувахме бременни коремчета, за да поздравим вашите неродени мъници. Повечето от тях вече се появиха на бял свят и са щастливо кърмени бебета ;)

Сега отново вратите на чайната са отворени за всички бременни, които желаят заедно да извървим първите стъпки към успешното кърмене. Ще си говорим за вашите вълнения около първите дни с бебе на гърда, неразвенчаните митове и евентуалните препъникамъни по пътя.

Специално сме поканили и Диана Георгиева от GuGa Sling, с която ще имате възможност да обсъдите ползите от слингоносенето.

Първата ни среща-лекция е след броени дни!

Къде: Veda House, Пловдив

Кога: 5 октомври, от 10 часа.

Очакваме ви всеки месец на чаша кърмачески чай

във Veda House

ул. „Г. Бенковски” 50, (в Капана)

Публикувано в Новини | Етикети: , , , | Коментарите са изключени

Поредица от лекции „Първи стъпки в кърменето” в Gymboree Play&Music

За около час вашите бебоци ще извървят пътя от коремчето до гърдата. Това е техен вроден инстинкт и те знаят какво да правят.

За мама пътят към успешното кърмене започва още през бременността. Това е времето, в което можем заедно да развенчаем митовете за хранене от гърда, да стопим страховете дали бебето ще засуче, да си поговорим трезво за евентуалните трудности.

Наш домакин е Gymboree Play&Music. В приятната и весела обстановка ще можете да помечтаете за момента, в който ще гушнете вашите бебчета и ще ги „сложите” за първи път на гърда.

Първата ни среща-лекция е след броени дни!

Къде: Gymboree Play&Music
Кога:
3 октомври, от 10:30 часа.
Тема: Подготовка и начало на кърменето

Очакваме ви всеки месец в Gymboree Play&Music!
бул. „България” 98, Бизнес Сграда Астра

Публикувано в Новини | Етикети: , , , , | Коментарите са изключени

Представяме ви новите ни приятели от Фрамар!

Участието ни на Узана Поляна Фест ни донесе нови запознанства, едно от които се превърна в ползотворно партньорство. От този месец консултантите от Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ ще отговарят на въпроси за кърменето във форумите на Фрамар.

Какво е Фрамар?

Framar.bg е национален интернет портал на тема здраве, превенция и позитивен начин на живот. В него можете да откриете и алтернативни култури, полезни съвети и интересни дискусии. Да не забравяме и професионалните съвети на специалистите в областта на здравето.

Амбиция на медията е да се превърне в среда за общуване между институциите,бизнеса, здравните работници и гражданите. Групата издава и безплатен вестник – национален месечник на тема здраве, красота, медицина и алтернативен начин на живот.

В кои форуми ще ни намерите?

В специално създадената тема „Кърменето – Въпроси и решения„, във форум „Патиланско царство“ всички родители ще могат да дискутират с консултантите от НАПК радостите и тревогите около кърменето, захранването и отбиването на своето дете. А всичко, свързано с кърменето и използването на медикаменти, както и за някои по-специфични състояния при майката и бебето, може да обсъдите с маг. фарм. Марияна Енева-Димитрова – клиничен фармацевт и сертифициран консултант по кърмене към НАПК. Нейната тема „Лекарствени средства, хранителни добавки и кърмене“ ще намерите във форум „Въпрос към специалиста„.

Публикувано в Новини | Етикети: , , , , , | Коментарите са изключени

Първи стъпки в…

Ние от Национална асоциация „Подкрепа за кърмене” с радост ви приветстваме с началото и на нашата учебна година! Заедно с вас нарамваме в раниците знания, мечти, въпроси, за да извървим и тази година своите първи стъпки към нашата обща цел за повече щастливи кърмени бебета. Можете да се присъедините и да ни подкрепите, ако и за вас кърменето е неразделна част от живота с бебче у дома.

Някои от вас вече явно заявиха своето желание да се включат в екипа ни. И с тях започва шестото обучение за доброволни консултанти по кърмене и медицински лица. Благодарим ви, че бяхте толкова активни! Радостно е, че все повече мами са готови да споделят своите знания и време, за да са от полза на кърмещите жени. И догодина напролет ще можем да се похвалим с нови обучени консултанти по кърмене.

Дори и да не сте успели да се включите в обучението, тази година сме подготвили много нови…

Прочетете цялата новина, за да научите какви са новостите около нас! :)

Публикувано в Новини | Етикети: , , , , , , , , , | Коментарите са изключени

Млечно пътешествие из Родопите

За много хора наличието на малко бебе означава крепостничество, нарушавано от време на време след четиридесетия ден от разходки до близкия парк или някое кафе. Идеята за евентуално пътуване с въздишка се отхвърля като еретична мисъл. Имаме ли основания, щом сме с бебе, да се откажем от своите нужди и желания?

Моят отговор е категорично отрицателен. Когато се роди Румен, нямахме кола, но на няколко пъти пътувахме до София с наши приятели заради нуждата от прегледи при различни специалисти. Тогава разбрах, че децата като цяло обичат да пътуват. Дори се наложи да поживеем у една приятелка, за да може всеки ден да сме на рехабилитация. И тази промяна Румен понесе чудесно. Вероятно му помагаше това, че беше с мама и нейното мляко, които му създаваха позната атмосфера. На около годинка пътуваше вече и с автобус, а малко след това – и с влак. Без проблеми.

Когато купихме колата, и двамата с баща му се отдадохме на страстта си да обикаляме из различни кътчета от България. Седнал в своето столче, Румен се забавляваше не по-малко от нас.

Публикувано в Вашите истории | Етикети: , , | Коментарите са изключени