Архив за етитет: конкурс „Моето продължително кърмене“

„Моето продължително кърмене“ – развръзката!

Колко популярно е наистина дългото кърмене? Отговор на този въпрос дава конкурсът на НАПК „Моето продължително кърмене“, в който в рамките на двадесет дни се включиха над 20 майки. Повод за него беше Световната седмица на кърменето през август 2013 г.

Благодарим на всички, които ни изпратиха своите разкази и стихотворения и споделиха с нас емоциите си около отглеждането на Кралимарковци. Екип от жури-консултанти по кърмене се спря на няколко творби, които ще бъдат публикувани в сайта на асоциацията през идните месеци, в раздел „Вашите истории„.

Публикувано в Новини | Етикети: | Коментарите са изключени

Моето продължително кърмене в тандем

Диана Илкова – победител в конкурса „Моето продължително кърмене“

Конкурс "Моето продължително кърмене"
Конкурс „Моето продължително кърмене“

С кърменето приключих точно преди една година. Не предполагах, колко лесно и безболезнено ще стане, знаейки как започна всичко. И аз, и децата се разделихме с тази близост без драми. Е, с малко мъка от моя страна, защото надали пак ще имам възможност да кърмя.

Но ето как започна всичко. Синът ми се роди на 9 ноември 2008-а, нормално, с нормални размери. Раждането мина лесно, бебето беше при мен от втория час след раждането. В моето семейство всички жени са с малки бюстове, не носим дори сутиен. Ако носим, то той е не чашка „А“, ами направо чашка „минус А“. Но с раждането на дете се превръщат в дойни, млечни крави, с млекодобив, който може да изхрани тризнаци поне до 6-ия месец. Да, ама раждаме по едно дете.

Както при повечето мами, които раждат за първи път, така и аз бях объркана от всички съвети, които започнах да получавам още от първия ден. „Кърми го по 10 мин. на гърда, през 3 часа“ ; „Не, давай му вода”; „Не му давай вода“; „Кърми го когато иска, но нощем недей“, и т.н.

Изписаха ни, прибрахме се и започнахме да се кърмим. За съжаление имах сериозен пропуск в информирането си за кърменето. Нямах помпа, не се доизцеждах след кърмене, имах ужасни рагади. Малкият ми бюст преживя невероятна и страшно болезнена промяна. Към 12-ия ден след раждането се събудих с мастит на лявата гърда. Започна се един безкраен кръг от цедене, компреси, температура, ревящо гладно бебе….

Публикувано в Вашите истории, Новини | Етикети: | Коментарите са изключени

Конкурс „Моето продължително кърмене“

По повод Световната седмица на кърменето 2013, НАПК – Плевен организира конкурс за литературна творба на тема „Моето продължително кърмене“. Условия за участие: Конкурс „Моето продължително кърмене“ 1. Да сте мама на Крали Марко – да сте кърмили едно дете в продължение на две или повече години. 2. Можете да ни изпратите текст в някоя от следните форми: разказ, стихотворение, поема, есе, басня, хумористична творба. 3. Не е задължително да сте от Плевен – конкурсът е отворен за всички. 4. Консултантите от НАПК са мами и също могат да участват. 5. Можете да участвате с повече от една творба. 6. Към текстовете можете да изпращате снимки или други визии, ако желаете. Срок: Очакваме откровенията ви до 20 август 2013 година на електронен адрес: des@podkrepazakarmene.com Награди: Победителят ще бъде определен от жури – консултантите от НАПК-Плевен. Най-хубавите творби щe бъдат публикувани в сайта на асоциацията www.podkrepazakarmene.com, в раздел „Вашите истории“ или като текст под снимка на официалната Фейсбук страница на НАПК. Наградата е бижу за мама, осигурено от Artatelier. Разкажете ни за дългия път, който извървяхте заедно с детето си; за това как се променяше нагласата ви към кърменето през времето, за положителните и отрицателните емоции. Подкрепяха ли ви близките, на какво …

Публикувано в Новини | Етикети: , | Коментарите са изключени