Месечен архив: май 2012

Втори юни – каним ви на среща в София за Деня на детето! Рисунки по бременни коремчета, забавления за деца и за големи

Почти всеки от нас, докато се е наслаждавал на последните страници на „Пипи Дългото чорапче”, е искал да пийне от чудодейните хапченца, които ще му помогнат да остане завинаги дете, и си е обещавал заедно с Пипи, Томи и Аника никога да не порасне.

Момичета и момчета, дегизирани като майки и татковци, ние от Националната асоциация „Подкрепа за кърмене” ви предлагаме да се върнем отново в детството поне за ден и заедно да отбележим Деня на детето, като на 2 юни (събота), от 10 ч. в Южния парк (при Гълъбите), сътворим един прекрасен празник.

Заповядайте с малките или порасналите си кърмачета, за да се включим в щури детски игри и забавления. Специално внимание ще отделим на бременните, чиито коремчета ще се превърнат в бодиарт произведения с помощта на професионални художници, а защо не и на татковците и по-големите дечица. За целта сме осигурили безвредни боички. Всички останали могат да покажат своите умения на асфалта, с тебешир с ръка.

Публикувано в Новини | Етикети: , | Коментарите са изключени

Първо по рода си 24-часово излъчване на „Гърдата е най-доброто“

За първи път по локалната кабелна телевизия на варненската болница СБАГАЛ „Проф Д-р Димитър Стаматов” бе осигурено 24 часово излъчване на известния филм за кърменето „Гърдата е най-доброто”. По повод на това събитие на 17.05.2012г. болницата бе посетена  от норвежкия посланик – нейно превъзходителство Туве Скарстейн.

Идеята е на варненския клон на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене” – Сдружение „Цветно бъдеще” и е подкрепена от Медицински университет-Варна и Фондация „Карин дом”. Техническото осъществяване е на специалисти от фирма „Табакком”.

Филмът„Гърдата е най-доброто” е създаден от норвежката лекарка Д-р Гру Нюландер (наричана в световната литература „гуру” или „икона” на кърменето) и е преведен до момента на 50 езика. Използва се от бременни, кърмещи майки и медици в цял свят като настолен справочник и вдъхновение. Счита се, че това е един от най-подробните филми за кърмене в световен план. Ползва се в много страни с цел реализиране и насърчаване прилагането на програмата на СЗО / УНИЦЕФ „Десет стъпки към успешно кърмене“.

Публикувано в Новини | Етикети: | Коментарите са изключени

Нов мобилен оператор обслужва Националния телефон на „Подкрепа за кърмене“

Национална асоциация „Подркрепа за кърмене“ се стреми да бъде винаги близо до вас, нашите приятели. За да можем да помагаме на още повече майки и бебета, сключихме договор с нов мобилен оператор, който обслужва Националния телефон за помощ и подкрепа за кърмене. Номерът 0896 418 488 остава непроменен, но вече към М-Тел. Номерът обслужва 3 сим карти, което ще улесни работата на доброволните консултанти по кърмене. Във връзка с преминаването към новия оператор е възможно утре, четвъртък (10 май) и петък (11 май) да имате затруднения при свързването с дежурния консултант. При проблеми можете да използвате и другите възможности да се свържете с нас:

- като позвъните на консултант от вашия град/район, чийто координати ще намерите на страницата Консултанти

- по имейл, чрез формата за контакти в сайта Задай въпрос

- на Skype профил podkrepa.za.karmene

- на познатото ви място във Фейсбук – стената на страницата на НАПК.

Публикувано в Новини | Етикети: , | Коментарите са изключени