Месечен архив: януари 2012

Вярваме в приятелството!

Снимка на Елеонора Арнаудова

Помните ли Предколедното ни предизвикателство? Бяхме изчислили, че ако всеки наш приятел дари по 3 лв., ще успеем да съберем необходимите ни 5670 лв. за обучение на доброволни консултанти по кърмене извън София.

Благодарение на Вас, приятели, досега имаме събрани…

Публикувано в Новини | Етикети: , , , , , , , , , | Коментарите са изключени

Очакваме ви в София, Варна, Благоевград…

Освен чрез личен контакт с консултант при възникнал проблем, можете да разчитате на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ и в предотвратяването на проблеми и трудности, свързани с кърменето! Заповядайте на лекциите ни, където можете да се информирате за най-често срещаните спънки и техните решения, както и да зададете конкретни въпроси, които ви вълнуват като настояща или бъдеща майка на кърмаче.

Тази седмица сме:

Публикувано в Новини | Етикети: , , | Коментарите са изключени

Компресията или как бебето ми да получи повече мляко

Зад този особен термин се крие един много лесен похват, чрез който можете да помогнете на Вашето бебе да изсуче повече мляко. Компресията представлява просто механично притискане на гърдата, което изтласква млякото по каналите към устата на Вашето бебе.

Кога има нужда от компресия и в кои ситуации е ефективна тя?

В идеалния случай, когато бебето суче добре и спокойно, наддава добре и Вие усещате комфорт в гърдите си, нямате нужда от нищо допълнително – само се наслаждавайте на елегантната простота на кърменето.

Ако обаче сте се сблъскали с някои от следните ситуации, компресията може да бъде начин за справяне с проблема:

Публикувано в Основи на кърменето | Етикети: , , , , , , | Коментарите са изключени

Новите лекции на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ в Търговски център „Галакси“!

Ако искате да се подготвите за успешно кърмене на Вашето бебе или в процеса на кърмене сте се сблъскали с някои проблеми и въпроси, заповядайте в Galaxy Trade Center – София, бул. „Шипченски проход“ 18. Търговският център е най-новият домакин на лекциите на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“. Те ще се провеждат два пъти месечно, от 10:30 часа.

Началото поставяме на 24 януари, вторник с „Начало на кърменето“ – тема, подходяща за бъдещи майки или току-що родили. На 8 февруари консултантите ни ще обсъдят с вас темата „Захранване„. На 21 февруари е „Кърменето – въпроси и решения„, а на 7 март е последната лекция от цикъла „Отбиване„. После започваме отначало!

Посещението на всички лекции е безплатно. Децата и бебетата ви са добре дошли при нас. Мястото на срещата е Galaxy Trade Center, ниво 1, кът за хранене. Заповядайте!

Публикувано в Новини | Етикети: , , , | Коментарите са изключени

Кърмене и усмивки въпреки всичко

Разказ на Райна Георгиева

Подадохме по един пръст, мъничето ги стисна и с таткото му запяхме песен, която още от бременността му изпълнявахме в дует. Той спря на мига да плаче и заспа.Родих 26 часа след изтичането на водите в 37-мата седмица. Награда за мен бе, че видях ревящото си бебе и го гушнах – но не можах да го накърмя, тъй като анестиозологът ме приспа за зашиване. По-късно ми казаха, че детето е с двустранна пневмония и асфиксия. С баща му и сестра ми слязохме да го видим – неприласкан, на ярките болнични светлини, гладен, ревящ. Подадохме по един пръст, мъничето ги стисна и с таткото му запяхме песен, която още от бременността му изпълнявахме в дует. Той спря на мига да плаче и заспа. Сестрите, които работеха над друго бебе, дори се обърнаха.

Публикувано в Вашите истории | Етикети: , , , | Коментарите са изключени