Месечен архив: май 2011

Каним ви и в Пловдив на уютна среща за Деня на детето! Ще пием чай и ще правим красиви рисунки по бременни коремчета, за да поздравите вашите мъници

По случай 1 юни – Международния Ден на Детето, НА „Подкрепа за кърмене“ организира празник за бременните мами и техните малки човечета, които носят под сърцата си. Елате и в Пловдив да празнуваме този хубав празник, с бебчета в коремчетата.

Поканени са всички бременни! Ще се радваме да видим и вече пораснали кърмачета и техните мами, потърсили подкрепата ни назад във времето. Специално внимание ще обърнем на бремелинките, на които ще подарим красиви рисунки върху техните коремчета. Осигурили сме безвредни боички за  бодиарт, в който могат да се включат и татковците. Всички творби ще бъдат снимани и качени в специална изложба на страницата ни във Фейсбук. А най-оригиналните рисунки ще бъдат публикувани в следващия брой на нашите медийни партньори – сп. „Моето дете”.

Публикувано в Новини | Етикети: , , , , , , , | Коментарите са изключени

Каним ви на голяма среща в София за Деня на детето! Рисунки по бременни коремчета, забавления за деца и за големи

По случай 1 юни – Международния Ден на Детето, НА „Подкрепа за кърмене“ организира празник на открито в София. :)

Поканени са всички! Ще се радваме да видим вече порасналите кърмачета и майките им, потърсили подкрепата ни назад във времето. Специално внимание ще обърнем на бременните, които ще имат възможността професионални художници да творят върху техните коремчета. Всички бъдещи татковци, както и настоящите каки и батковци също ще могат да се пробват в бодиарт-а – за целта сме осигурили безвредни боички. По-големите дечица ще рисуват върху асфалта. Всички творби ще бъдат заснети и качени в специална изложба на страницата ни във Фейсбук. Ще има и подаръци!

Публикувано в Новини | Етикети: , , , , , , , , | Коментарите са изключени

Кърмене и контрацепция

Въпросът за кърменето и предпазването от забременяване (контрацепцията) е един от често задаваните въпроси към консултантите по кърмене.

Началото на кърменето е свързано със сложни промени в хормоналния баланс в женския организъм. Крайният резултат от тях е, че настъпва временно потискане на овулацията (способността за отделяне на зряла, годна за оплождане яйцеклетка). Липсата на овулация се допълва и от липса на менструален цикъл в период от 40 дни до над 2 години при някои кърмещи майки. В тази статия ще разгледаме методите за предпазване от забременяване, съвместимостта им с кърменето и рисковете на всеки един от тях.

Публикувано в Често задавани въпроси | Етикети: , , | Коментарите са изключени