Национална асоциация "Подкрепа за кърмене"

Консултанти по кърмене оказват помощ и подкрепа на кърмещи майки в цялата страна.

Национален телефон на консултантите по кърмене 0896  418 488

Новини

Завърши шестото обучение за консултанти по кърмене и медицински лица

Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ организира за шести пореден път обучение за доброволни консултанти по кърмене и медицински лица.

То се проведе в София в периода септември 2011 – май 2012 г. В тазгодишното обучение взеха участие 34 майки-доброволки и 27 медицински лица – акушерки и педиатри, които желаят да придобият съвременни и задълбочени знания в областта на кърменето.

Освен традиционните ни лектори д-р Анета Попиванова и Христина Янева-Хедра, в обучителната програма се включиха и доброволни консултанти по кърмене, които наред с доброволческата си дейност са специалисти от различни области с тесен интерес към кърменето, отглеждането на деца и комуникацията.

Логопедът Светлана Картунова представи развитието на хранителни механизми и поведението при нарушения в тези механизми; Силвия Андреева, с дългогодишен опит в управлението и провеждането на обучения в областта на комуникациите, проведе тренингите по умения за общуване, а магистър-фармацевт Марияна Енева представи трудностите в използването и начините за подбор на медикаменти за кърмещата майка.

Обучението се състоя с активната подкрепа на болница „Щерев“, които любезно предоставиха зала за провеждане на обучението на медицинските лица.

Лекциите на майките-доброволки преминаха в чудесната обстановка и обслужване на конферентен център Венус.

Всяко обучение има своите звездни и любопитни моменти. През тази година традиционните ни лектори – д-р Анета Попиванова и Христина Янева-Хедра, заедно с опитните дългогодишни консултанти Мария Масларова и Ася Иванова – в хода на обучението получиха новината, че са получили титлата сертифицирани от международен борд консултанти по кърмене IBCLC – най-високата степен на специализация в областта на кърменето.

По време на обучението и този път не липсваше щастливо събитие: семейството на бъдещата консултантка Рада се сдоби вместо с очакваното трето момченце, с момиченце-изненада. Това не я спря да присъства на заключителната лекция от курса само 3 седмици по-късно с очарователната си дъщеричка, която, то се разбира от само себе си, е кърмаче-професионалист.

Бъдещите консултантки и обучаващите се медицински лица ще увеличат прираста на населението с общо 5 бебета, които се проявиха като старателни ученици и не пропуснаха лекция заедно с майките си. Убедени сме, че след раждането ще демонстрират завидните знания и умения за кърмене, с които се сдобиха на обучението.

И така, краят на учебните занимания е факт, датите за изпит са 2 и 30 юни – пожелаваме блестящо представяне на всички кандидат-консултанти! Скоро след това издържалите изпита ще получат сертификатите си, което ще увеличи редиците на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“. Освен нови консултанти и нови идеи за настоящата и бъдещата ни работа, това означава нови кърмени бебета и нова подкрепа за майките!

Снимки от обучението за медицински лица можете да видите тук:

Обяви от Napazar.eu
Използването на текст, изображение или каквато и да е друга част от този сайт е забранено
без изричното писмено съгласие от страна на Национална Асоциация "Подкрепа за кърмене"
© 2010 - 2024 Национална Асоциация "Подкрепа за кърмене" | Всички права запазени