Национална асоциация "Подкрепа за кърмене"

Консултанти по кърмене оказват помощ и подкрепа на кърмещи майки в цялата страна.

Национален телефон на консултантите по кърмене 0896  418 488

Новини

Как ще отбележим Световната седмица на кърменето 2011?

Тази година темата на Световната Седмица на Кърменето (ССК), която се провежда винаги в първата седмица на август по инициатива на WABA, е „Да поговорим! Кърменето – 3D изживяване“.

Акцентът е върху общуването като съществена част от защитата и насърчаването на кърменето.

Никога преди хората от различните краища на света не са били толкова свързани (благодарение на модерните технологии), и в същото време така далеч един от друг заради отчуждението, което съпътства живота в модерния град.

Има значение как говорим за кърменето и какви канали за комуникация използваме, за да може посланието за важността му да достигне до повече хора.

Във връзка с темата на Световната седмица на кърменето 2011 Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ тази година стартира няколко инициативи:

√ Дългосрочен проект „Дай, бабо, огънче“ – очакваме историите за кърменето, трудностите и радостите на майчинството на вашите майки, лели и баби, разказани от вас или от самите тях. Ще се постараем да намерим позитивни и насърчителни истории и така, заедно с поколенията преди нас, да продължим да поддържаме огъня и вдъхновението. Бабите са традиционните разказвачи на приказки, нека този път ни споделят своята. Вярваме, че провокираният разговор може да е крачка към сближаване на позициите – може пък след него кърменето на поискване да не им се струва вече толкова страшно и разглезващо ;)

√ Любопитни факти за кърменето и отглеждането на бебетата в различни култури ще ви показваме на страницата ни във Фейсбук – смятаме, че знанията и опитът на другите народи и поколения ще ни обогатят, а може и да се окажат полезни.

√ На Узана Поляна Фест в средата на юли, чрез интерактивни методи, игри и презентации ще обсъдим обществените ползи от кърменето и родителството „на Ти“ с природата. Ще се опитаме да намерим нови, млади привърженици на каузата. Една от дългосрочните ни цели е хората да познават и приемат кърменето като нормална част от ежедневието, не само като нещо, с което се сблъскват едва когато имат свои деца. Така ще разширим и приятелския кръг за подкрепа на кърмещите жени в България.

Съвсем скоро очаквайте и повече информация за следващия ни конкурс, както и програмата с лекции и срещи по градове в рамките на ССК.

Обяви от Napazar.eu
Използването на текст, изображение или каквато и да е друга част от този сайт е забранено
без изричното писмено съгласие от страна на Национална Асоциация "Подкрепа за кърмене"
© 2010 - 2024 Национална Асоциация "Подкрепа за кърмене" | Всички права запазени