Национална асоциация "Подкрепа за кърмене"

Консултанти по кърмене оказват помощ и подкрепа на кърмещи майки в цялата страна.

Национален телефон на консултантите по кърмене 0896  418 488

Новини

Програма на НАПК за Световната седмица на кърменето 2020: „Да подкрепим кърменето за по-здрава планета“

БУРГАС

4 август, 11:00 часа

Среща с бременни и кърмещи майки – неформална среща, на която можете да зададете въпросите си и свързани с началото на кърменето, преодоляване на трудностите, кърменето на порасналото бебе, захранването и отбиването. Ще намерите отговори, подкрепа и информация от доброволните консултанти по кърмене в Бургас.

❣ Морската градина, пейките вляво от входа на Летния театър

Facebook събитие тук

За контакт: Венелина Янева – 0887 72 90 72

Мелине Бакърджиева – 0886 90 68 51

 
6 август, 18:00 часа

Среща с бременни и кърмещи майки – неформална среща, на която можете да зададете въпросите си и свързани с началото на кърменето, преодоляване на трудностите, кърменето на порасналото бебе, захранването и отбиването. Ще намерите отговори, подкрепа и информация от доброволните консултанти по кърмене в Бургас.

❣️ Морската градина, пейките вляво от входа на Летния театър

Facebook събитие тук

За контакт: Венелина Янева – 0887 72 90 72

Мелине Бакърджиева – 0886 90 68 51

 

ВАРНА

4 август, 10:00 часа

Заповядайте на традиционната ни лятна среща на открито, на която всяка година във Варна отбелязваме Световната седмица на кърменето – тази година под мотото „Да подкрепим кърменето за по-здрава планета“.
С разхладителна напитка и много усмивки, ще говорим за всичко свързано с кърменето, за трудностите и как да ги преодоляваме, за радостите и как да ги запомним, ще отговорим на въпросите, които ви вълнуват, а също ще Ви разкажем защо и как ние консултантите по кърмене към НАПК подкрепяме родителите, за да бъде планетата по-здрава.

❣️ Пред Летния театър, в Морската градина, Варна

 За контакт: Дияна Петрова (доброволен консултант по кърмене към НАПК) 0887 202 642

Мария Бонева (консултант по кърмене към НАПК) 0887 665 884

 

ВЕЛИКО ТЪРНОВО

01 август, 09:00-16:00 часа

Лятото е в своя разгар и в началото на август, както всяка година, отбелязваме Световната седмица на кърменето! От 1 до 7 по целия свят се организират и провеждат събития, които да повишат информираността по въпросите на кърменето и да популяризират различни негови аспекти, които са от значение не само за кърмещите майки и кърмените бебета, но и за цялото общество.
През тази трудна 2020 г. мотото на ССК е: „Да подкрепим кърменето за по-здрава планета“. Защото кърменето е най-добрият пример за дълбоката връзка между човешкото здраве и природната екосистема. Кърмата е естествен възобновяем ресурс, който не вреди на природата: тя се произвежда и „доставя“ без да се нуждае от опаковка, без да замърсява околната среда и се усвоява напълно.

На всички въпроси, свързани с кърменето от бременността до отбиването ще можете да получите отговор от Кристина Тодорова – доброволен консултант по кърмене към Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ за Велико Търново.
Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемиологични мерки, свързани с риска от разпространение на COVID-19.

 

❣️ Двора на Общностен център за деца и родители „Царевград“, бул. „България“ 24

Facebook събитие тук

Организатори: Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ и Общностен център за деца и родители „Царевград“

За контакт: Кристина Иванова (доброволен консултант по кърмене към НАПК) – 0877 477 847

 

ПЛОВДИВ

1 август, 10:00 часа

„Да подкрепим кърменето за по-здрава планета“, защото кърменето е най-добрият пример за дълбоката връзка между човешкото здраве и природната екосистема.

На 1 август от 10 ч. в двора на FabricBar Plovdiv сме организирали за вас среща, на която ще представим кампанията и кои сме ние от НАПК, ще погледнем назад в историята как са кърмили майките и бабите ни, ще поговорим за ползите от кърменето и по още много други интересни теми.
Програма:

10.00-10:15 Откриване на ССК 2020. Кратко представяне на НАПК

10:15 – 10:30 Кърменето през различните епохи – колко дълго са препоръчвали да се кърми

10:30 – 10:45 Ползи от кърменето:

- За майката

- За бебето

- За обществото

- За планетата

10:45 – 11:00 Йога и кърмене. Правилни позиции за по-здрав гръб

11:00 – 11:15 Първи дни с кърмачето у дома – основни насоки

11:15 – 12:00 Време за въпроси и консултации с присъстващите консултанти
Срещата ще се проведе при спазване на всички противоепидемиологични мерки, свързани с риска от разпространение на COVID-19

❣️ двора на FabricBar Plovdiv, ул. „Отец Паисий“ 31

Facebook събитие тук

Лице за контакт: Кръстина Стоенчева (доброволен консултант по кърмене към НАПК) - 0898 224 731

 

СОФИЯ

5 август, 16:30 часа

На 5 август сме приготвили за вас работилничка „Писмо за моето дете“ заедно с лекция на тема „Първите дни с бебето“. Инициативата е подходяща по-скоро за бременни жени, които желаят да се подготвят за кърменето.

 

❣️ Център за привързано родителство „Заедно“, кв. Манастирски ливади запад, ул. Майстор Алекси Рилец 8 За повече информация 0886 611 392

 Facebook събитие тук

За контакт: Людмила Здравкова (доброволен консултант по кърмене към НАПК) 0886 611 392

 

СТАРА ЗАГОРА

6 август, 14:00 часа

Обучение в подкрепа на кърменето

В световната седмица на кърменето от 1 до 7 август 2020 г. организираме обучение за работещите в Комплекса за социални услуги за деца и семейства и най-вече за служителите подкрепящи майките в Звено „Майка и бебе“. Обучението ще представи най-съвременните подходи за отглеждане на кърменото пеленаче. Ще бъде организирана и дискусия, за да се даде отговор на всички въпроси и да се развенчаят битуващите митове. След обучението на служителите консултантите по кърмене към НАПК ще направят консултации на настанените майки в социалната услуга.

❣️ Комплекс за социални услуги за деца и семейства – Стара Загора

Facebook събитие тук

Лице за контакт: Ирена Иванова (доброволен консултант по кърмене към НАПК), тел. 0898 440 013

 

8 август, 10:00 часа

Кърменето – какво е нормално? Среща с настоящи и бъдещи родители

2020 е една различна година, в която всички си задаваме въпроси около здравето. Бебчетата обаче продължават да се раждат, сучат, растат, отбиват се. Заповядайте на среща – демонстрация с консултанти по кърмене от Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ – да зададете своите въпроси, да разберете новините около кърмене и COVID 19, да видите точно как да е гушнато бебето, за да е удобно за всички, как изглежда нормално напишкана бебешка пелена, страшно ли е бебетата да хълцат и повръщат. Надяваме се с много грижа, хумор и подкрепа, да сме полезни за вас и бебетата ви.

Събитието ще се проведе на Беседката на Античния форум, на открито, и ще можем да спазваме социална дистанция. Поканете баби, татковци, бременни приятелки!

❣️ Античен форум „Аугуста Траяна“, ул. „Митрополит Методий Кусев“ 33

Facebook събитие тук

Лице за контакт: Златина Желева (консултант по кърмене към НАПК), тел. 0897 02 55 51

 

Обяви от Napazar.eu
Използването на текст, изображение или каквато и да е друга част от този сайт е забранено
без изричното писмено съгласие от страна на Национална Асоциация "Подкрепа за кърмене"
© 2010 - 2024 Национална Асоциация "Подкрепа за кърмене" | Всички права запазени