Архив за етитет: Световна седмица на кърменето 2021

Виртуално обучение по кърмене за професионалистите по здравни грижи с лектори от НАПК

Имаме удоволствието да съобщим, че на 7 август, в рамките на Световната седмица на кърменето Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) организира  Виртуален интерактивен курс по кърмене под надслов „Защитата на кърменето – споделена отговорност“, който ще бъде воден от две от основателките на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“: д-р Анета Попиванова, IBCLC (сертифициран от Международен борд консултант по лактация), неонатолог и Председател на Управителния съвет на НАПК; Ася Демирева, IBCLC (сертифициран от Международен борд консултант по лактация), л.а.   Курсът е предназначен за професионалисти по здравни грижи. Повече за него можете да научите в обявата на БАПЗГ. Необходимо е изпращане на попълнена заявка за участие на електронна поща: bapzg.projects@gmail.com, за да се включите.

Публикувано в Новини | Етикети: , , , , , , , | Коментарите са изключени

Програма за действие за ССК 2021 на Световния алианс за кърмене (WABA)

Тази година мотото на Световната седмица на кърменето е „Защитата на кърменето: споделена отговорност“. Нейна основна цел е да фокусира общественото внимание върху кърменето като човешко право, което трябва да се зачита, защитава и спазва и да очертае необходимостта от съвместни усилия на много равнища, особено в контекста на световна криза, за да може това да стане реалност. Както всяка година, глобалната кампания се организира от Световния алианс за кърмене (The World Alliance for Breastfeeding Action – WABA) – мрежа от лица и организации, които работят за защита, подкрепа и насърчаване на кърменето. Членове на мрежата са Световната здравна организация (СЗО), УНИЦЕФ и много други световни и национални организации, подкрепящи кърменето. Програмният документ на кампанията, създаден от WABA, може да видите преведен на български тук.

Публикувано в Новини | Етикети: , , , , , , , | Коментарите са изключени

Програма на НАПК за Световната седмица на кърменето 2021: „Защитата на кърменето: споделена отговорност“

БУРГАС 4 август, 09:00 часа Среща с бременни и кърмещи майки – неформална среща, на която можете да зададете въпросите си и свързани с началото на кърменето, преодоляване на трудностите, кърменето на порасналото бебе, захранването и отбиването. Ще намерите отговори, подкрепа и информация от доброволните консултанти по кърмене в Бургас. Морската градина, пейките вляво от входа на Летния театър Facebook събитие тук За контакт: Петя Лозанова (консултант по кърмене към НАПК) 0886 313 544   6 август, 18:00 часа Среща с бременни и кърмещи майки – неформална среща, на която можете да зададете въпросите си и свързани с началото на кърменето, преодоляване на трудностите, кърменето на порасналото бебе, захранването и отбиването. Ще намерите отговори, подкрепа и информация от доброволните консултанти по кърмене в Бургас. Морската градина, пейките вляво от входа на Летния театър Facebook събитие тук За контакт: Петя Лозанова (консултант по кърмене към НАПК) 0886 313 544   ВАРНА 3 август, 10:30 часа Среща с бременни и кърмещи майки – неформална среща, на която можете да зададете въпросите си и свързани с началото на кърменето, преодоляване на трудностите, кърменето на порасналото бебе, захранването и отбиването. Ще намерите отговори, подкрепа и информация от доброволните консултанти по кърмене във Варна. Летния театър Facebook …

Публикувано в Новини | Етикети: , , , , , | Коментарите са изключени