Архив за етитет: Прожекция „Гърдата е най-доброто“

Първо по рода си 24-часово излъчване на „Гърдата е най-доброто“

За първи път по локалната кабелна телевизия на варненската болница СБАГАЛ „Проф Д-р Димитър Стаматов” бе осигурено 24 часово излъчване на известния филм за кърменето „Гърдата е най-доброто”. По повод на това събитие на 17.05.2012г. болницата бе посетена  от норвежкия посланик – нейно превъзходителство Туве Скарстейн.

Идеята е на варненския клон на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене” – Сдружение „Цветно бъдеще” и е подкрепена от Медицински университет-Варна и Фондация „Карин дом”. Техническото осъществяване е на специалисти от фирма „Табакком”.

Филмът„Гърдата е най-доброто” е създаден от норвежката лекарка Д-р Гру Нюландер (наричана в световната литература „гуру” или „икона” на кърменето) и е преведен до момента на 50 езика. Използва се от бременни, кърмещи майки и медици в цял свят като настолен справочник и вдъхновение. Счита се, че това е един от най-подробните филми за кърмене в световен план. Ползва се в много страни с цел реализиране и насърчаване прилагането на програмата на СЗО / УНИЦЕФ „Десет стъпки към успешно кърмене“.

Публикувано в Новини | Етикети: | Коментарите са изключени