Архив за етитет: обучение консултанти по кърмене

Обучениe за доброволни консултанти – София 2019/2020

С удоволствие ви каним да се включите в предстоящото обучение за доброволни консултанти по кърмене, което ще се проведе в София в периода октомври 2019 – април 2020 г. Кой може да се кандидатира за обучението? Майка с минимум 9-месечен кърмачески стаж, която има: Желание и мотивация да помагате на кърмещите майки Време и възможност да оказвате помощ при проблеми с кърменето по телефон, по електронен път или чрез лична среща Добри комуникативни умения и желание да ги развивате Способност да вземате самостоятелни и бързи решения в границите на компетентност Умения за работа в екип Готовност да се придържате към етичния кодекс на Асоциацията Обучението ще ви даде възможност: √ да придобиете основни знания и умения за кърменето √ да усъвършенствате уменията си за общуване √ да помагате на майките и бебетата да започнат кърменето по най-добрия начин и да преодолеят трудностите в кърмаческия период – чрез телефонни или електронни консултации и/или практическа помощ на място √ да работите за национална българска организация в подкрепа на кърменето С предимство ще се ползват кандидати от населени места, където няма обучени доброволни консултанти. Как се провежда обучението? Обучението изисква присъствие на 7 занятия, провеждани веднъж месечно в едни ден от уикенда, целодневно. Курсът е с обща …

Публикувано в Новини, Обучение | Етикети: , , , , | Коментарите са изключени

Обучениe за доброволни консултанти – Варна 2019

Предстои провеждането на обучение за доброволни консултанти по кърмене, което ще се проведе във Варна в периода февруари – юни 2019 г. Кой може да се кандидатира за обучението? Майка с минимум 9-месечен кърмачески стаж, която има: Желание и мотивация да помагате на кърмещите майки Време и възможност да оказвате помощ при проблеми с кърменето по телефон, по електронен път или чрез лична среща Добри комуникативни умения и желание да ги развивате Способност да вземате самостоятелни и бързи решения в границите на компетентност Умения за работа в екип Готовност да се придържате към етичния кодекс на Асоциацията Обучението ще ви даде възможност: √ да придобиете основни знания и умения за кърменето √ да усъвършенствате уменията си за общуване √ да помагате на майките и бебетата да започнат кърменето по най-добрия начин и да преодолеят трудностите в кърмаческия период – чрез телефонни или електронни консултации и/или практическа помощ на място √ да работите за национална българска организация в подкрепа на кърменето С предимство ще се ползват кандидати от населени места, където няма обучени доброволни консултанти. Как се провежда обучението? Обучението изисква присъствие на 5 занятия, провеждани веднъж месечно в едни ден от уикенда, целодневно. Курсът е с обща продължителност 45 академични часа. Поради обема на …

Публикувано в Новини, Обучение | Етикети: , , , , | Коментарите са изключени

Предстоящо обучение за консултанти по кърмене в Северозападна България

  УНИЦЕФ България предоставя възможността на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене” да включи доброволни консултанти по кърмене в планирано от организацията обучение по кърмене в началото на 2017 г. Предоставя се възможност за включване на до 10 кандидати за доброволни консултанти. Обучението ще се проведе в Монтана в периода януари-февруари 2017 г. Ще очакваме вашите кандидатури в срок до 11 януари 2017 г. Кой може да се кандидатира за обучението? Можете да се включите в обучението, ако сте:  майка с минимум 9-месечен кърмачески стаж;  от региона на Северозападна България (Монтана, Видин, Враца и др. населени места) и имате: Желание и мотивация да помагате на кърмещите майки Време и възможност да оказвате помощ при проблеми с кърменето по телефон, по електронен път и/или чрез лична среща Добри комуникативни умения и желание да ги развивате Способност да вземате самостоятелни и бързи решения в границите на компетентност Умения за работа в екип Готовност да се придържате към етичния кодекс на НАПК Обучението ще ви даде възможност: да придобиете основни знания и умения за кърменето да усъвършенствате уменията си за общуване да помагате на майките и бебетата да започнат кърменето по най-добрия начин и да преодолеят трудностите в кърмаческия период – чрез телефонни или електронни …

Публикувано в Новини | Етикети: , , , , , , | Коментарите са изключени

Седмо обучение за доброволни консултанти по кърмене и медицински лица

Национална асоциация „Подкрепа за кърмене” организира за седми пореден път обучение за доброволни консултанти по кърмене и медицински лица, което ще се проведе в Стара Загора във времето октомври 2012 – май 2013 г. Ще очакваме вашите кандидатури в срок от 5 септември до 25 септември 2012 г.

Кой може да се кандидатира за обучението?

Всеки, който отговаря на едно от следните условия:

* Майка с минимум 9-месечен кърмачески стаж.
* Медицинско лице – акушерка, медицинска сестра, фармацевт, друг специализиран медицински персонал (личен кърмачески стаж не е необходимо условие за медицинските специалисти).

Това обучение е за вас, ако имате:

Публикувано в Новини | Етикети: , | Коментарите са изключени

Завърши шестото обучение за консултанти по кърмене и медицински лица

Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ организира за шести пореден път обучение за доброволни консултанти по кърмене и медицински лица.

То се проведе в София в периода септември 2011 – май 2012 г. В тазгодишното обучение взеха участие 34 майки-доброволки и 27 медицински лица – акушерки и педиатри, които желаят да придобият съвременни и задълбочени знания в областта на кърменето.

Освен традиционните ни лектори д-р Анета Попиванова и Христина Янева-Хедра, в обучителната програма се включиха и доброволни консултанти по кърмене, които наред с доброволческата си дейност са специалисти от различни области с тесен интерес към кърменето, отглеждането на деца и комуникацията.

Логопедът Светлана Картунова представи развитието на хранителни механизми и поведението при нарушения в тези механизми; Силвия Андреева, с дългогодишен опит в управлението и провеждането на обучения в областта на комуникациите, проведе тренингите по умения за общуване, а магистър-фармацевт Марияна Енева представи трудностите в използването и начините за подбор на медикаменти за кърмещата майка.

Обучението се състоя с активната подкрепа на болница „Щерев“, които любезно предоставиха зала за провеждане на обучението на медицинските лица.

Лекциите на майките-доброволки преминаха в чудесната обстановка и обслужване на

Публикувано в Новини | Етикети: | Коментарите са изключени