Национална асоциация "Подкрепа за кърмене"

Консултанти по кърмене оказват помощ и подкрепа на кърмещи майки в цялата страна.

Национален телефон на консултантите по кърмене 0896  418 488

Новини

Програма на НАПК за Световната седмица на кърменето 2023

ОНЛАЙН СЪБИТИЯ

 6 август, 10:00-12:00 часа

Онлайн събитие за медицински специалисти, организирано от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи – Централа и Регионална колегия на БАПЗГ – Варна в партньорство с Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“.

 Във връзка с отбелязването на Световната седмица на кърменето БАПЗГ – Централа и Регионална колегия на БАПЗГ – Варна, предлагат на вашето внимание онлайн обучение на тема: „Предизвикателството да консултираш по въпроси, свързани с кърменето“

Лектори:

София Кандиларова, клиничен и консултативен психолог, гл. експерт в Национален център по обществено здраве и анализи, Член на УС на НАПК

Христина Янева, лекарски асистент, IBCLC, съосновател на НАПК, Зам.-председател на УС на НАПК

 Регистрация до 03.08.2023 г. тук: https://forms.gle/KMVDmo8Er8LqQzYD8

 

7 август, 11:00-12:30 часа

Онлайн събитие за родители, организирано съвместно с Shushulka.com на тема: Кърмене и работа – мисията възможна, дори и с новородено. Ще поговорим за предизвикателствата, пред които се изправя всяка кърмеща майка, когато трябва да се върне на работа. Ще обсъдим проблемите и решенията ако сте със собствен бизнес или на свободна практика и работите от вкъщи дори веднага след раждането. Лекцията ще води Христина Шопова – доброволен консултант към НАПК.

Facebook събитие тук

 

АСЕНОВГРАД

5 август, 10:00 часа

Скъпи бременни и кърмещи майки, заповядайте на неформална среща на открито, на която можете да зададете въпросите си, свързани с началото на кърменето, преодоляване на трудностите, кърменето на порасналото бебе, захранването и отбиването. Ще намерите отговори, подкрепа и информация от доброволните консултанти по кърмене в Асеновград.

❣️ Парка срещу Детска градина „Дружба“

Facebook събитие тук

 За контакт: Весела Пачалиева (консултант по кърмене към НАПК) 0889 332 783

БУРГАС

2 август, 10:00 часа

Заповядайте на среща на традиционното ни място в Морската градина в град Бургас по случай Световната седмица на кърменето. Срещата е насочена към настоящи и бъдещи родители, баби и дядовци и всеки, който се интересува от оптималното хранене и развитие на бебетата и малките деца. Ще може да поговорите с доброволен консултант по кърмене към НАПК и всеки е добре дошъл да зададе своите въпроси, да сподели своите тревоги или да разкаже за личния си опит с кърменето, захранването или отбиването.

❣️ Морската градина, пейките вляво от входа на Летния театър

Facebook събитие тук

 За контакт: Рада Стефанова (консултант по кърмене към НАПК) 0878 755 868


ВАРНА

2 август, 9:00 часа

Скъпи бременни и кърмещи момичета, по повод Световната седмица на кърменето заповядайте на безплатни консултации с консултанти по кърмене към Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“, на които ще можете да зададете своите въпроси относно кърменето, да споделите притеснения и получите насоки и индивидуална подкрепа. Събитието се организира от Карин дом в партньорство с НАПК.
Гост ще бъде Симонета Попова, акушерка и консултант по кърмене с дългогодишен опит.
Вход свободен!
Отбележете вашето присъствие тук: https://forms.gle/RjcabE3ukTdtRHT19
❣️сградата на Фондация „Карин дом“ на адрес бул. Цар Освободител 86А, ниво партер (зад сградата на Проектантска)

Facebook събитие тук

Организатори: Карин дом и Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“

За контакт: ак. Симонета Попова (консултант по кърмене към НАПК) – 0884 161 878

 

ВЕЛИКО ТЪРНОВО

3 август, 10:00 часа

Като част от дейностите в подкрепа на кърменето НАПК и Общностен център за деца и родители „Царевград“ – гр. Велико Търново, организират специално събитие по повод Световната седмица на кърменето 2023 г. с консултантите по кърмене Ирина Жечева, Полита Караилиева и Михаела Пенева ще Ви очакват на 3.08.2022 г., сряда, от 9.30 ч. в двора на Общностен център за деца и родители „Царевград“ /сградата на бившия Пионерски дом на бул. „България“ 24/.

Ще имате възможност да поговорите с тях за началото на кърменето, най-често срещаните проблеми и справянето с тях.

Вход свободен!

❣️ Общностен център за деца и родители „Царевград“, бул. „България“ 24

Facebook събитие тук

Организатори:  Общностен център за деца и родители „Царевград“ и Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“

За контакт: Ирина Жечева (консултант по кърмене към НАПК) – 0887 945 259


ВИДИН

5 август, 10:30 часа

Скъпи бъдещи и настоящи майки, заповядайте на неформална среща с новия ни доброволен консултант по кърмене във Видин. На срещата ще може да обмените опит, да зададете въпроси и получите полезна информация за всичко, което ви вълнува около кърменето.

❣️ Green park „Толбухин“, жк Христо Ботев, ул. Антон Иванов“

Facebook събитие тук

За контакт: Цветелина Йорданова (консултант по кърмене към НАПК) 0876 087 077

 

ВРАЦА

7 август, 11:00 часа

Среща с бременни и кърмещи майки – неформална среща, на която можете да зададете въпросите си, свързани с началото на кърменето, преодоляване на трудностите, кърменето на порасналото бебе, захранването и отбиването. Ще намерите отговори, подкрепа и информация от доброволните консултанти по кърмене във Враца. Срещата се организира в партньорство с Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца.

Вход свободен!

❣️ Читалнята на Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца, ул. Петропавловска 43

Facebook събитие тук

За контакт: Мария Гусева (консултант по кърмене към НАПК) 0898 616 754

 

 ГАБРОВО

3 август, 10:00 часа

Среща за бременни и кърмещи майки

Заповядайте на среща с новия ни доброволен консултант по кърмене в Габрово, организирана съвместно с Комплекс за социално-здравни услуги за деца и семейства – Габрово. Ако сте бременна и планирате да кърмите или вече кърмите, на срещата ще получите информация как да стартирате успешно кърменето и как да се справяте с често срещани проблеми.
Ще има осигурена стая и грижа за по-големите дечица.
Вход свободен!

❣️ Комплекс за социално-здравни услуги за деца и семейства, ул. „Ивайло“ №13

Facebook събитие тук

За контакт: Василена Пенкова (консултант по кърмене към НАПК) 0899 493 156

 

ЛОВЕЧ

11 август, 10:00 часа

Среща „Добро начало – успешно кърмене“

Скъпи бременни и кърмещи майки от Ловеч, НАПК организира специална среща за Вас по повод Световната седмица на кърменето, на която нашият доброволен консултант по кърмене Роси Николова по много забавен и интересен начин ще Ви разкаже какво Ви очаква в началото и как да се справите с най-често срещаните проблеми в първите дни на кърменето. Ще има възможност да задавате въпросите си и да споделите тревогите си.

❣️ Алея Башбунар (началото, вдясно)

Facebook събитие тук

За контакт: Росица Николова (консултант по кърмене към НАПК), тел. 0886 550 940

ПЛОВДИВ

Предстои представянето на информация за събитието в Пловдив.


РУСЕ

1 август, 17:30 часа

И тази година ще отбележим Световната седмица на кърменето 1-7 август в Русе!
Темата на световната кампания за 2023 е „Създаване на условия за кърмене – промяна за работещите родители“.
Всичко, което може да направи кърменето лесно, успешно и приятно, въпреки предизвикателствата – ще обсъдим на публичната лекция, която ще изнесе ас. Даниела Лютакова – акушерка, консултант по кърмене към Международния борд (IBCLC), координатор на Национална асоциация “Подкрепа за кърмене” за Русе.
Можете да посетите лекцията с партньор или близък, добре дошли са както бременни жени, така и вече родили майки, тъй като темата ще бъде по-широка.
Входът е свободен и събитието НЕ е спонсорирано от фирми в обсега на Международния кодекс за маркетинг на заместители на майчина кърма. Провежда се с подкрепата на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“, Център за детско здраве „Ниш“ и Център за акушерски грижи и детско здраве „Адора“.

❣️ Резиденс Хаус Русе, ул. „В. Априлов“ 9

Facebook събитие тук

 

СЕВЛИЕВО

27 август, 10:00 часа

Заповядайте да се запознаете с новите доброволни консултанти по кърмене на НАПК на среща, организирана по повод Световната седмица на кърменето в Севлиево. Ако сте бременна и планирате да кърмите или вече кърмите, на срещата ще получите информация как да стартирате успешно кърменето и как да се справяте с често срещани проблеми.
Ще има осигурена грижа за по-големите дечица.
Вход свободен!

❣️Детски кът „Зайо Байо“, ул. „Втори юли“ 38

Facebook събитие тук

За контакт: Лора Кънева-Лубани (консултант по кърмене към НАПК) 0887 639 450
Василена Пенкова (консултант по кърмене към НАПК) 0899 493 156

 

СОФИЯ

2 август, 17:00 часа

3 август, 9:00 часа

 Каним ви на неформална среща на открито с бременни и кърмещи майки, на която наши консултанти по кърмене ще може да отговори на въпросите Ви, свързани с началото на кърменето, преодоляване на трудностите, кърменето на порасналото бебе, захранването и отбиването. Ще ви очакваме в София Тех Парк на поляната между сградата на Bosch (лаборатории) и сградата инкубатор.

❣️ София Тех Парк (поляната между сградата на Bosch (лаборатории) и сградата инкубатор) – https://maps.app.goo.gl/YEtkVuwnaCL9S8Nd9

Facebook събитие тук (2 август) и тук (3 август)

За контакт: Петя Лозанова (консултант по кърмене към НАПК) 0886 313 544

 

3 август, 13:30 часа

Чудото на майчиното мляко. Първи стъпки за успешно кърмене.

По повод Световната седмица на кърменето д-р Анета Попиванова, педиатър-неонатолог в Клиниката по неонатология на СБАЛАГ „Майчин дом“, IBCLC и Председател на УС на НАПК очаква на среща-разговор бъдещи родилки и майки.

❣️ Аудиторията на СБАЛАГ „Майчин дом“, ул. „Здраве“ 2

Линк към обявата тук

 

4 август, 11:00 часа

Един от дългогодишните консултанти по кърмене на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ очаква Вас, бременни и кърмещи майки, на кратка лекция на тема „Първи стъпки в кърменето“, на която ще Ви представи важните моменти, необходими за един успешен старт на кърменето и ще отговори на въпросите Ви.

В организирана томбола една от Вас ще има шанса да спечели книгата „Всичко за кърменето… или почти всичко, но практично“ на Христина Янева-Хедра, IBCLC.

В края на срещата ще има възможност за индивидуални консултации, на които са добре дошли и майки с малки и по-пораснали кърмачета.

Заповядайте във Fox Book Cafe на ул. „Гладстон“ 32. Вход свободен!

❣️ Fox Book Café, ул. „Уилям Гладстон“32

Facebook събитие тук

За контакт: София Кандиларова (консултант по кърмене към НАПК) 0899 661 567

 

СТАРА ЗАГОРА

5 август, 10:30 часа

Заповядайте да отбележим заедно в Стара Загора Световната седмица на кърменето. Срещата е насочена към семейства, заедно с татковци и баби. В Бар „Хоризонт“ ще ви представим нашите консултанти, ще си направим прожекция на филма „Гърдата е най-доброто“ и ще отговорим на въпросите Ви. Вход свободен! Очакваме ви!

❣️ Бар „Хоризонт“, бул. „Цар Симеон Велики“ 140

Facebook събитие тук

За контакт: Ирена Иванова (консултант по кърмене към НАПК), тел. 0898 440 013

Златина Желева (консултант по кърмене към НАПК), тел. 0897 02 55 51

 

ТРОЯН

14 август, 10:00 часа

Среща „Добро начало – успешно кърмене“

Скъпи бременни и кърмещи майки от Троян, НАПК организира специална среща за Вас по повод Световната седмица п окърмене, на която нашият доброволен консултант по кърмене Роси Николова по много забавен и интересен начин ще Ви разкаже какво Ви очаква в началото и как да се справите с най-често срещаните проблеми в първите дни на кърменето. Ще има възможност да задавате въпросите си и да споделите тревогите си в непринудената обстановка на кафе „Макиато“.

❣️ кафе „Макиато“, пл. „Възраждане“ 1

Facebook събитие тук

За контакт: Росица Николова (консултант по кърмене към НАПК), тел. 0886 550 940

Обяви от Napazar.eu
Използването на текст, изображение или каквато и да е друга част от този сайт е забранено
без изричното писмено съгласие от страна на Национална Асоциация "Подкрепа за кърмене"
© 2010 - 2024 Национална Асоциация "Подкрепа за кърмене" | Всички права запазени