Национална асоциация "Подкрепа за кърмене"

Консултанти по кърмене оказват помощ и подкрепа на кърмещи майки в цялата страна.

Национален телефон на консултантите по кърмене 0896  418 488

Новини

Как да се свържа с консултант по кърмене?

… И да имам реалистични очаквания относно възможностите му да помогне.

Скъпи приятели,

много сме щастливи, че все повече от Вас знаят и се възползват от възможността „обади се на консултант по кърмене, когато си в нужда“. Правим всичко възможно да помагаме на все повече майки, за да има още повече кърмени бебета. Ежегодно консултантите ни посещават у дома стотици майки и бебета с проблеми при кърменето. Само през първата година на нашия сайт успяхме да консултираме над 700 от вас чрез формата за контакт по имейл. Отделно над 800 майки годишно успяват да се свържат и получат информация на националния телефон. В това число не влизат онези, които са ни срещнали във форуми, на детската площадка, в родилното, чрез приятели, познати и роднини и т.н.

Бихме искали да Ви напомним, че дейността на консултантите е доброволна и безплатна. Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ се издържа изцяло от дарения и членски внос на консултантите в нея. Редуваме се на доброволчески принцип да отговаряме на Вашите запитвания по телефона и имейла, както и да Ви посещаваме у дома или в болницата. Членовете на НАПК не получават възнаграждение за доброволния труд, който полагат в асоциацията – освен, разбира се, удовлетворението от още едно кърмено бебе и Вашите добри думи.

Ако случайно не получите веднага отговор на обаждането си, имайте предвид, че всички ние отделяме за Вас от времето, предназначено за нашите деца, които често също са бебета и кърмачета, от времето за нашите близки и от нашия работен ден. Ако не успеете от първия път, не се отчайвайте и опитайте отново. Консултантките на НАПК освен майки на едно, две или три успешно кърмени деца, са и учители, лекари, фармацевти, журналисти, университетски преподаватели, програмисти, инженери и т.н. Понякога работата или семейството им не позволява точно в този момент да проведат консултация по телефона или у дома Ви.

Понякога консултантът за Вашия квартал е със счупен крак, бременна на лежащ режим, има болно дете, или пък работи на смени. Тъй като често един консултант покрива няколко квартала или голям областен град, бихме искали да Ви напомним, че за него това посещение е освен разход на време (едно домашно посещение продължава около два часа), и разход за пътуване. Със сигурност ще улесните консултантите да дойдат по-бързо и лесно до Вас и ще имат повече време за проблемите Ви, ако осигурите транспорт от страна на таткото или друг близък, или покриете сумата за такси.

Бихме искали също да Ви благодарим, че мнозинството от Вас се съобразяват с празничните дни, късните вечерни и ранните сутрешни часове, и рядко ни звъните в тях. Консултантите нямат работно време – можете да ни търсите, когато имате нужда от нас. Но все пак и ние сме хора, и ние спим понякога, не ни се сърдете за това :)

Като алтернатива на националния телефон, бихме искали да Ви насочим към други възможности да се свържете с консултант на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“:

консултанти по градове и квартали - всички ние сме предоставили личните си телефонни номера на майките. Списък с кварталите на София и градовете, където консултираме, ще намерите на страницата Консултанти.

консултация по имейл. Можете да използвате формите за контакт (над календара) в дясното поле на сайта – „Задай въпрос“ и „Връзка с фармацевт“. Вторият е конкретно за запитвания относно кърмене и лекарства, кърмене и специфични заболявания и на него ще получите професионална помощ. В „Задай въпрос“ можете да адресирате всичките си проблеми, като е добре да бъдете изчерпателни – какъв е проблемът, каква е възрастта на бебето, колко тежи, колко е родено, как се храни. Понякога е трудно, ако не и невъзможно, да се отговори на запитване от едно изречение.

консултация по Скайп - наш консултант отговаря на въпросите Ви и на скайп-профил на НАПК –  podkrepa.za.karmene

въпрос във Фейсбук - най-вероятно ще го забележим и ще Ви отговорим бързо. Нашата Фейсбук страницата е http://www.facebook.com/podkrepa.za.karmene

- много от нас можете да намерите също във форумите на bg-mamma както и на лекциите и срещите, които организираме регулярно в София, Варна, Благоевград, Плевен. Техния график също можете да видите в сайта или Фейсбук профила ни.

Благодарим Ви за разбирането – и ще сме щастливи да продължим да Ви помагаме, както и досега!

Обяви от Napazar.eu
Използването на текст, изображение или каквато и да е друга част от този сайт е забранено
без изричното писмено съгласие от страна на Национална Асоциация "Подкрепа за кърмене"
© 2010 - 2024 Национална Асоциация "Подкрепа за кърмене" | Всички права запазени