Национална асоциация "Подкрепа за кърмене"

Консултанти по кърмене оказват помощ и подкрепа на кърмещи майки в цялата страна.

Национален телефон на консултантите по кърмене 0896  418 488

Новини

Прием на лекарства и кърмене – онлайн консултации с фармацевт

Голяма част от кърмещите майки споделят своите притеснения когато става дума за прием на лекарства и хранителни добавки по време на кърмене. Майките често ни задават въпроси като: „Мога ли да продължа да кърмя? Болна съм, лекарят ми изписа … и ми каза веднага да спирам кърмата…”

Рязкото отбиване е нелеко решение, с последици както за майката, така и за бебето. Според изследванията, в голяма част от случаите не се налага спиране на кърменето, а просто е необходимо създаване на такава организация, че приемът на лекарството да е непосредствено след кърмене, преди най-голямата пауза за денонощието, или е нужно пропускане само на едно или няколко кърмения. Ако лекарят е посъветвал да се спре кърменето, е разумно да се обърнете към друг лекар или фармацевт, за да получите още едно професионално мнение за влиянието на лекарството върху бебето или самия процес на образуване на мляко.

Вече можете през сайта на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ да се консултирате с клиничен фармацевт и доброволен консултант по кърмене към НАПК – маг.фарм. Марияна Енева-Димитрова, вижте как:
-


*Съветите, които се предоставят са единствено с информативна цел. За конкретен медицински съвет, диагноза или определяне на лечение се консултирайте с лекар или магистър фармацевт.

Обяви от Napazar.eu
Използването на текст, изображение или каквато и да е друга част от този сайт е забранено
без изричното писмено съгласие от страна на Национална Асоциация "Подкрепа за кърмене"
© 2010 - 2024 Национална Асоциация "Подкрепа за кърмене" | Всички права запазени