Национална асоциация "Подкрепа за кърмене"

Консултанти по кърмене оказват помощ и подкрепа на кърмещи майки в цялата страна.

Национален телефон на консултантите по кърмене 0896  418 488

Новини

Първата годинка на сайта на НАПК – любопитна статистика и забавни факти

Имахме рожден ден, така е! На 2 март 2011 официално стартира сайтът на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“. Като забавна равносметка, събрахме любопитна статистика, която ни кара да се гордеем, а и да се посмеем.

За една година надхвърлихме 32 000 отделни посетители на любимия ни сайт, а повечето от тях се връщат тук, тъй като общо посещенията до момента вече са над 63 000, от 81 държави – и българите в чужбина ни четат :) ! А градовете, от които всички вие сте ни посетили са 971!

Да достигнем до толкова много хора, единствено с доброволен труд и много ентусиазъм, за нас е нещо наистина значимо. Всяко бебе и майка са ни важни и удовлетворението ни, когато ви помагаме, е голямо.

Само през формата за въпроси, тук, в сайта, тази година ни потърсиха над 700 майки, като много от тях консултирахме и на живо.

За тези 12 месеца публикувахме 29 авторски статии - в разделите Основи на кърменетоПроблеми при майката, Проблеми при бебето, Често задавани въпроси - всички писани с много желание от консултантите по кърмене от НАПК. Благодарение на тях хиляди майки получиха полезна и написана на достъпен език информация. А статиите от специалист –  нашия клиничен фармацевт, винаги се приемат с повишен интерес.

Във Вашите истории автори сте вие. Вашите разкази за кърмене също помогнаха на много кърмещи жени да получат вдъхновение, или да не се отчайват, ако са се появили проблеми. Историята на мама Теди за кърменето на недоносено бебе в Плевенската болница, направи своеобразен рекорд, като само за един ден беше прочетена повече от 1 570 пъти и беше споделена във Фейсбук цели 660 пъти. А още съвсем в началото, разказът за двете двойки пътуващи близнаци на мама Надежда, беше първият, който имаше посещения над 1400 пъти в първите 2 дни от публикуването му.

През тази година освен възходите имаше и „екшън“. Хакнаха ни и през сайта изпратиха 80 000 имейла до нищо неподозиращи потребители, които получиха потвърждение, че са си закупили самолетен билет, а ние получихме 80 000 предупреждения за отказани имейли :) Сега ни е смешно, но имахме няколко досадни дни в изтриване на нежеланата поща, която задръсти уеб пространството ни и вкара стойностите му в червената зона.

Може би пропускаме някои интересни и любопитни факти, но това си е една година – цели 365 дни в усърдие,  за бебетата и за вас – техните майки.

И накрая, искаме да благодарим отново на екипа, който създаде сайта и продължава ежедневно се грижи за него; на всички консултанти - автори и редактори на статии и герои във Вашите истории; на консултантите, които дежурят и отговарят на майките от формата за въпроси; на д-р Попиванова, винаги подкрепяща нашите решения, на Христина Янева-Хедра, чиито статии са ценна добавка към нашия архив. Накрая, но не и на последно място, искаме да благодарим на вас, читателите, за лоялността и вниманието, с които ни награждавате!

Първата годинка мина, сайтът на Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ порасна и проходи. С нетърпение очакваме предизвикателствата на втората годинка и дай Боже да можем да се сме постигнали още повече тогава!

-

Обяви от Napazar.eu
Използването на текст, изображение или каквато и да е друга част от този сайт е забранено
без изричното писмено съгласие от страна на Национална Асоциация "Подкрепа за кърмене"
© 2010 - 2024 Национална Асоциация "Подкрепа за кърмене" | Всички права запазени