Национална асоциация "Подкрепа за кърмене"

Консултанти по кърмене оказват помощ и подкрепа на кърмещи майки в цялата страна.

Национален телефон на консултантите по кърмене 0896  418 488

Новини, Проекти

Амехйелпен споделиха с НАПК своя 47-годишен опит в подкрепата на кърменето

На границата между първия и втория месец на 2015 г. 26 представители на НАПК се срещнаха в 3-дневна работна среща за обмяна на опит с две прекрасни дами от Амехйелпен, Норвегия – Тине Греве и Мете Лаулор.

На откриването на срещата имахме специален гост – Н. Пр. Гюру Катарина Викьор, посланик на Кралство Норвегия в България. Тя сподели личната си подкрепа и подкрепата на Норвегия за каузата на кърменето и остана по време на първата ни сесия, през която представихме работата на нашата организация и дейностите по проекта ни „Устойчиво развитие на подкрепата за кърмещите жени в България”. В следващите работни сесии Тине Греве и Мете Лаулор ни разказаха за актуалната ситуация в Норвегия (честота на кърменето, динамика и тенденции през годините) и споделиха огромния опит на Амехйелпен като неправителствена организация, работеща по подхода „Майки подкрепят майки”, за структурата на организацията, за начините за финансиране и фондонабиране, за обучителната им програма и набирането на доброволни консултанти, за добрите практики в консултирането, за работата им с медиите и с институции с отношение към въпросите на кърменето. В последните сесии на срещата след придобитите нови знания и заредени с вдъхновение се опитахме да натрупаме смели, креативни, а дори и невъзможни идеи и ги събрахме в своеобразна „банка за идеи”, която ще ни бъде от полза при планирането на бъдещото ни развитие като организация.

Работната среща за обмяна на опит се проведе в рамките на проект BG05/923 „Устойчиво развитие на подкрепата за кърмещите жени в България” в партньорство с Ammehjelpen, Норвегия. Проектът е финансиран от Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на ЕИП и с подкрепата на УНИЦЕФ България.

Обяви от Napazar.eu
Използването на текст, изображение или каквато и да е друга част от този сайт е забранено
без изричното писмено съгласие от страна на Национална Асоциация "Подкрепа за кърмене"
© 2010 - 2024 Национална Асоциация "Подкрепа за кърмене" | Всички права запазени